Ogłoszenie o konkursie na kandydata na stanowisko Dyrektora Filharmonii Opolskiej im. Józefa Elsnera

Uchwałą nr 378/2024 Zarządu Województwa Opolskiego z dnia 27 czerwca 2024 r. ogłoszono konkurs na kandydata na stanowisko Dyrektora Filharmonii Opolskiej im. Józefa Elsnera w Opolu oraz przyjęto szczegółowy regulamin pracy komisji konkursowej. Ofertę należy złożyć w terminie do dnia 31 lipca 2024 r. w zamkniętych kopertach. W przypadku przesyłki pocztowej o dotrzymaniu terminu decyduje data wpływu do Urzędu.

Aby przystąpić do konkursu, kandydat powinien spełniać kilka warunków: m.in. posiadać wykształcenie wyższe magisterskie; co najmniej sześcioletnie doświadczenie zawodowe, w tym cztery lata w zarządzaniu zespołem ludzkim liczącym co najmniej 10 osób, składającym się m.in. z pracowników artystycznych; posiadać wiedzę nt. zagadnień i problematyki związanej z funkcjonowaniem filharmonii, w tym przepisów prawnych dotyczących organizowania i prowadzenia działalności kulturalnej i finansów publicznych. Powinien również przedstawić koncepcję funkcjonowania i rozwoju Filharmonii Opolskiej.

Preferowane wymagania dodatkowe: ukończone studia, kursy, szkolenia z zakresu ekonomii, zarządzania, zarządzania w kulturze; ukończone studia na kierunku dyrygentura symfoniczna/symfoniczno-operowa lub inne kierunki muzyczne/artystyczne; znajomość przynajmniej jednego języka obcego w stopniu komunikatywnym.

Ogłoszenie o konkursie i niezbędne załączniki dostępne są na stronie: https://bip.opolskie.pl/2024/06/ogloszenie-o-konkursie-na-kandydata-na-stanowisko-dyrektora-filharmonii-opolskiej-im-jozefa-elsnera-w-opolu/

Polmic

Rynek Starego Miasta 27
00-272 Warszawa

Wsparcie projektu

Modernizacja strony odbywa się dzięki wsparciu Ministra Edukacji i Nauki w ramach programu Nauka dla społeczeństwa II.

Logo Ministerstwa NiSW program Nauka dla społeczeństwa

Nasze social media